Mit indlæg i Frederiksborg Amtsavis lørdag:
Debatten, hvad der gør en god integrationsindsats, kan ikke indskrænkes til kun at handle om job og burkaer.
Det er nemlig ikke ikke nok, at flere og flere indvandrere kommer i job, hvis integrationen skal lykkes. Det kræver en større involvering i samfundet – og her komme det almene beboerdemokrati i spil.
57,5 procent af alle indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande bor ifølge Udlændingeservice i almene boligselskaber. De bor altså i bebyggelser, hvor der er et betydeligt beboerdemokrati. Alligevel er det min erfaring som formand for Gl. Holte Boligselskab, at denne gruppe beboere er næsten usynlig i beboerdemokratiet.
Det kan skyldes mange ting, manglende viden, sproglige barrierer, manglende interesse eller tid, men det er oplagt, at boligselskaberne kan gøre mere og at det er på sin plads at stille krav til boligselskaberne om, at de skal gøre mere.
Det kunne være informationsmøder, øget information om beboerdemokratiet, information på arabisk, urdu o.s.v. eller at den lokale formand besøger beboerne – altså en generel indsats for at vise, at alle beboere er velkomne.
Det vil under alle omstændigheder give nye kontakter og forhåbentlig også en bedre indbyrdes forståelse, ikke bare til glæde for beboerne i den enkelte opgang men til gavn for hele samfundet.
Fra og med årsskiftet overgår reguleringen af boligselskaberne til en aftalemodel, hvor kommunerne har mulighed for at stille individuelle krav til boligselskaberne. Jeg kan kun opfordre kommunerne til at stille krav til, at boligselskaberne øger indsatsen for at inddrage alle beboere i det beboerdemokratiske arbejde.
| Ingen kommentarer »