Kommunalbestyrelsen har nu vedtaget en klima- og energipolitik for Rudersdal. Det er ikke mindst sket, fordi de konservative i sidste års budgetforhandling pressede hårdt på for at få en formel politik på området.
Kommunens direkte udledning af CO2 er er imidlertid begrænset og overskyggges klart f.eks af de private husstande i Rudersdal. Et væsentligt led i en effektiv klima- og energipolitk er derfor, at de erfaringer, som kommunen høster effektivt formidles videre og at vi påvirkes til at sænke vores energiforbrug.
Politikken indeholder nogle skridt i den rigtige retning: Der skal opbygges en klimaportal på kommunens hjemmeside som – efter den vedtagne klimapolitik – løbende i takt med behovet skal udvides til at omfatte f.eks. hvilke tiltag borgerne kan gøre for at reducere eget energiforbrug og det skal løbende vurderes om der er behov for en formidling af konkrete resultater.
Det lyder lidt vagt og det er det også – de konservative vil derfor fortsat arbejde på, at der sættes handling bag ordene – for vi er klar til og indstillede på det lange seje træk, som er nødvendigt og som jeg omtalte i Frederiksborgs Amtsavis den 9. september 2009.
– – –
Mit indlæg i Frederiksborg Amtsavis den 9.september 2009
Hvad vil Fabrin egentlig med miljøet og klimaet i Rudersdal
af Claus Hjorting, konservativ kandidat til kommunalbestyrelsen i Rudersdal
I lørdagens Frederiksborg Amts avis er Fabrin næsten lyrisk, når han beskriver, hvordan Rudersdal Kommune har sat miljøet på dagsordenen og fået gråspurvene til at fryse igen. Men hvad er det for revolutionerede tiltag Fabrin gerne vil fremhæve. Det er at Nordforbrændings overskudsvarme nu bruges til fjernvarme, og at DONG har nedgravet sine elkabler.
Hver for sig prisværdige projekter, Fabrin nævner dog ikke, at der først kom gang i planerne omkring Nordforbrænding efter, at de konservative offentligt havde presset på. Men er det ikke bemærkelsesværdigt, at borgmesteren ikke kan finde to reelle miljøprojekter at skrive om. For at hævde at nedgravningen af DONG’s kabler er et miljøprojekt, det er unægtelig at strække den. Det projekt er startet og gennemført for at undgå nedrivninger af ledninger i stormvejr.
Det konservative folkeparti vil videre med reelle forbedringer. F.eks. skal de erfaringer, som Rudersdal kommune høster ved at arbejde for at reducere energiforbruget i offentlige bygninger videreformidles til husejere i hele kommunen og ikke holdes internt på rådhuset. En effektiv information vil både komme borgerne og miljøet til gode.
Sikring af vores miljø og klima kræver et langsigtet og vedholdende arbejde – er Fabrin klar til det?