Claus Hjortings blog » 2009 » May

Den liberalistiske tænketank CEPOS mener, at Ruderdal kunne spare 256 millioner, hvis “bare” kommunen blev drevet på samme måde som Holbæk kommune, som ifølge CEPOS har de laveste omkostninger. Anskuet på en anden måde, så er Rudersdal midt i feltet  for gennemsnitligt, når CEPOS frem til en besparelse på 251 mio. Og CEPOS nævner faktisk et eksempel på fråds i Rudersdal (eller som de siger det “ekstremt dyre tilbud”) , nemlig at vi har vores egne skolesvømmehaller, som sikkert drives “rimeligt fornuftigt” for en kommune og hvorfor bruger Rudersdal så for mange penge:

“alternativet er, at en kommune, som i forvejen har et skatteniveau under gennemsnittet, skulle sænke skatteniveauet yderligere, og det ville virke påfaldende og kalde på en højere grad af økonomisk omfordeling mellem kommunerne.”

Ikke så meget videnskab her – det er ren politik.

Og er det så meget andet end en sammenligning af gulerødder, bananer og porrer. Det kan man få en ide af ved at se på de 10 kommuner, der klarer sig bedst og dårligt i følge CEPOS:

Billigst

Dyrest

Holbæk

København

Struer

Århus

Fanø

Aalborg

Samsø

Odense

Ærø

Esbjerg

Læsø

Roskilde

Lemvig

Ballerup

Rebild

Høje-Taastrup

Morsø

Helsingør

Vejen

Viborg

Det er en  meget klar tendens – landkommuner og øer i Jylland med Holbæk som undtagelsen, som de billigste og Danmarks største byer og hovedstadsområdet som de dyreste. Det er ikke nogen nyhed og det ligner mest en sammenligning mellem kommuner med meget forskellige behov og omkostningsniveauer.

Så for mig er det mest en sammenligning af diverse frugter med ca. samme facon. Men rapporten er interessant og selvom den helt tydeligt er udgivet med et politisk formål, så må føre til overvejelser af, om der er områder, hvor der kan ske effektivisering.

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Nyheder kl. 14:11

| Ingen kommentarer »

 

 

Ingen grønne flag i Rudersdal

Ingen grønne flag i Rudersdal

Rudersdal er ikke “klimakommune”  fordi Fabrin vil ikke indgå aftaler med “private organisationer” som Danmarks Naturfredningsforening og Rudersdal har ikke nogen Grønne skoler, som Undervisningsministeriet og Miljøministereriet har introduceret, for der gøres ikke noget for at få dem til at melde sig.

Grøn skole/Grønt flag handler om fokus og undervisning, det er et undervisningsprogram for bæredygtig udvikling for alle grundskoler i Danmark. Det grønne flag symboliserer, at skolen har gennemført et omfattende undervisningsforløb af høj kvalitet og opprioriteret miljøspørgsmål i skolens daglige drift. Eleverne arbejder aktivt med forslag til løsning af miljøspørgsmål og lærer på den måde, hvordan de selv kan bidrage til løsning af miljøproblemer. Kilde Groentflag.dk

Klimakommuner er kommuner, som har visioner og målsætninger om at gøre noget ved klimaproblemet, og som gerne vil have noget godt at vise frem om deres kommune til klimatopmødet i 2009. Der er ikke grænser for, hvilke initiativer kommunen kan igangsætte.

2 tiltag det ene privat det andet offentligt – 2 tiltag til at skærpe opmærksomheden på klima om miljø – 2 tiltag som Fureså, Lyngby-Taarbæk, Egedal og Allerød kan se en mening med – men ikke i Rudersdal, for det har vi ikke brug for, siger Fabrin.

Det må vi kunne gøre bedre!

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Nyheder kl. 20:17

| Ingen kommentarer »