Claus Hjortings blog » Politik

 

Helt konkret så foreslår vi i Det Konservative Folkeparti, at grundskyldspromillen skal sættes ned til 20 frem mod 2020 og at den første sænkning skal ske i 2014.

Hvis vi gør det ved at sænke grundskylden til 2012-niveauet (21,44 promille) med virkning fra 2014 og til 20 promille fra 2018, så vil det koste 310 mio. kr. i perioden 2014-2020. Vi foreslår, at de 310 mio. finansieret ved effektiviseringer i kommunen. Det skal ses i sammenhæng med, at kommunens budget i samme periode er på mere end 28 milliarder kr. Så der skal findes effektiviseringer for ca. 1.1% i alt fordelt over 7 år. Det skal kunne lade sig gøre uden, at det overhovedet påvirker kommunens velfærdsydelser, skoler eller daginstitutioner.

Se hvad det betyder for dig her: Beregn

Se også vores video.

Læs mere på Det Konservative Folkepartis hjemmeside.

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Nyheder, Politik kl. 9:00

| Ingen kommentarer »

I dag på berlingske.dk har Naser Khader et indlæg om det foreslåede kulturcenter på Manhattan. I indlægget opfordrer han til at centret flyttes, da det bl.a. skader relationerne til muslimer og der er en løst funderet bredside mod Imam Rauf, der er inititativtager til projektet.

Hvor er det dog trist at skulle læse et ekko af den yderste højrefløj i USA fra et konservativt folketingsmedlem. I USA bruges det foreslåede kulturcenter af Sarah Palin, Newt Gingrich m.fl. som et redskab til at lægge alle muslimer for had.

En opgivelse af projektet vil ikke føre til en forsoning, men vil være en sejr for de mest reaktionære og muslimfjendske kræfter i USA, som blot vil give dem mere blod på tanden i deres heksejagt.

Så i stedet for at videreføre vage beskyldninger mod Rauf (der indtil denne sag opstod var både Bush’ og Fox News’ repræsentant for moderate muslimer), så burde Khader læse borgmesteren i New Yorks tale fra i går, hvor han forsvarede centret i følge Wall Street journal sagde han bl.a.:

“The question will then become, how big should the ‘no-mosque zone’ be around the World Trade Center site? There is already a mosque four blocks away. Should it be moved?”… “This is a test of our commitment to American values. We have to have the courage of our convictions. We must do what is right, not what is easy.” og

“Let me declare that we in New York are Jews and Christians and Muslims, and we always have been. And above all of that, we are Americans, each with an equal right to worship and pray where we choose.”

Det er et eksempel til efterfølgelse.

The Daily Show er selvfølgelig på sagen:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Mosque-Erade
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party
The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
Extremist Makeover – Homeland Edition
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party

Edit: Opdateret med link til Bloombergs tale.

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer, Politik kl. 11:29

| Ingen kommentarer »

 

Ikke hvis man spørger mig, men Lene Espersen har bragt sig selv i en politisk storm, hvor en mindre fejl, nemlig afbuddet til mødet i Arktisk Råd, bliver til en stor sag og en kæmpe fejl, fordi fejlen ikke blev erkendt tidsnok og ikke blev håndteret ordentligt. Det medførte så også, at der nu gælder andre regler for Lene Espersen end for hendes forgængere – og det er da positivt, at den erkendelse nu også er kommet hos udenrigsministeren.

Hvis jeg ser bort fra den politiske storm, så er realiteten imidlertid, at alting peger på, at Lene Espersen er en aldeles kapabel udenrigsminister, der kan håndtere en høj rejse- og mødeaktivitet og som er fantastisk dygtig til at skabe sig de netværk, som er afgørende. Det kan man bl.a. læse på berlingske.dk i dag: http://www.berlingske.dk/politik/espersen-rejser-hyppigere-end-stig og ikke mindst i dette portræt, hvor følgende citat er hentet:

Skal man tro de, der fremhæver Espersens positive sider, er det lidt af en tragedie, at netop en forholdsvis afslappet sammenkomst i Canada skal afspore hendes første tid som chefdiplomat. Hvis der er noget, hun er god til, er det at netværke, er et gennemgående skudsmål. Hun går i folk med træsko. Da hun i marts var til sit første EU-udenrigsministermøde i Cordoba tilbagelagde hun, som sine kolleger, den sidste strækning til den andalusiske juvel i et højhastighedstog. Hun løb Westerwelle op allerede på perronen, og i toget gik hun fra plads til plads for at hilse på og udveksle mobilnumre. »Det sidste spreder skræk og rædsel,« smiler en medarbejder. »I gamle dage havde vi styr på ministeren. Nu får vi en SMS om en aftale, hun har indgået direkte med Ashton,« hedder det med henvisning til EUs udenrigschef.

De særligt interesserede kan nu også selv gennemgå udenrigsministerens kalender og se, om  de ville have disponeret meget anderledes:

Dato Hvad/hvor Deltagelse Kommentar
5.-6. marts Uformelt EU-rådsmødeCordoba, Spanien UMen deltog  
11. marts Nordisk udenrigsministermødeKøbenhavn UMen deltog  
22. marts EU-RådsmødeBruxelles UMen deltog ikke.Deltagelse på højt embedsmandsniveau. Besøg i Afghanistan fra d. 21. – 24. marts.
21.-24. marts Besøg i Afghanistan UMen deltog  
29. marts Arctic 5Canada UMen deltog ikke.JMen deltog på Danmarks vegne. Påskeferie.
12. april Bilateralt møde i Spanien+

Arrangement i anledningen af dronningens fødselsdag

UMen deltog  
18. april Polsk statsbegravelseKrakow UMen deltog ikke HM Dronningen var som statsoverhoved delegationsleder. UMen skulle ledsage. Da HM Dronningen besluttede ikke at gennemføre rejsen pga. askeskyen, kunne UMen af protokollære årsager ikke deltage i statsbegravelsen på egen hånd (kun for statsoverhoveder).
22.-23. april Uformelt NATO-møde, Tallinn UMen deltog  
26. april EU-RådsmødeLuxembourg UMen deltog  
27.-28. april Russisk statsbesøgDanmark UMen deltog  
1.-3. maj Besøg i Israel og PA UMen deltog  
4.-5. maj NPT-konferenceNew York UMen deltog  
3.-4. maj EU-møde om religionsfrihedCordoba UMen deltog ikke.Deltagelse på embedsmandsniveau. UMen var i Israel/PA samt til NPT-konference i New York. Ministeriet indstillede til deltagelse på embedsmandsniveau, da intet EU-land deltog på ministerniveau – heller ikke det spanske formandskab.
10. maj EU-RådsmødeBruxelles UMen deltog  
11. maj Europarådets ministermødeStrasbourg UMen forsøgte at deltage Landingsproblemer pga. askesky.
12.-13. maj Nordisk-afrikansk udenrigsministermødeSenegal UMen deltog  
17. maj EU-LAC udenrigsministermødeMadrid UMen deltog  
20. maj Bilateralt besøg i FrankrigParis UMen deltog  
24. maj Uformelt udenrigsministermødeSopot, Polen UMen planlagde at deltage UMen var nødt til at aflyse deltagelse med kort varsel pga forhandlinger i regeringen d. 24/5. Deltagelse på embedsmandsniveau blev vurderet som tilstrækkelig set i lyset af, at kun 8 ud af 27 EU-udenrigsministre, udover det polske værtskab, deltog
26. maj EU-ASEAN ministermødeMadrid UMen deltog  
28.-29. maj Alliance of CivilizationsRio, Brasilien UMen deltog ikke.Deltagelse på højt embedsmandsniveau Kun EU-formandskabet (Spanien) og enkelte andre EU-lande repræsenteret på ministerniveau.Ministeriet indstillede, at Danmark var repræsenteret på højt embedsmandsniveau (direktørniveau), herunder henset til UMens forpligtelser i København (bl.a. tale ved Europa-konferencen samt møde med Europaudvalget)
31. maj – 2. juni ICC gennemgangskonferenceKampala, Uganda UMen deltog ikke.Deltagelse på højt embedsmandsniveau. UMen var på bilateralt besøg i Tyskland samt til Østersøtopmøde og Baltic Development Forum i Litauen.
1. juni Bilateralt besøg i TysklandBerlin UMen deltog  
1.-2. juni Østersøtopmøde + Baltic Development ForumVilnius, Litauen UMen deltog på vegne af STMen  
2. juni EU-Vestbalkan ministerkonferenceSarajevo, BiH UMen deltog ikke.
Deltagelse på højt embedsmandsniveau.
UMen var forhindret i at deltage pga. Østersøtopmødet i Vilnius, som lå på samme tid.
7. juni Bilateralt møde +Parlamentarikerkonference om Arktis

Oslo, Norge

UMen deltog  
10. juni OSCE-konferenceKøbenhavn UMen deltog  
14. juni EU-RådsmødeLuxembourg UMen deltog  
15. juni 10-års jubilæum for ØresundsbroenMalmö UMen deltog  
16.-17. juni EU-triomøde med Cypern og PolenDanmark UMen deltog  
20.-22. juni Bilateralt besøg i USAWashington UMen deltog  
2.-4. juli Community of DemocraciesKrakow, Polen UMen deltog ikke.Deltagelse på højt embedsmandsniveau Danmark deltager ikke i Community of Democracies på ministerniveau og var på mødet i Krakow den 2.-4. juli – i lighed med samtlige tidligere møder i dette forum siden dets oprettelse i 2000 – repræsenteret på højere embedsmandsniveau. Udenrigsministeren har efter en klar indstilling fra udenrigsministeriet tilsluttet sig denne linje.
16.-17. juli Uformelt OSCE-ministerrådsmødeAlmaty, Kasakhstan UMen deltog ikke.Deltagelse på højt embedsmandsniveau. Deltagelse blev længe overvejet, men ministeriet indstillede, at UMen ikke deltog, da 1) mødet var uformel forberedelse af et topmøde i november, hvor UMen planlægger at deltage. 2) Mange andre lande deltog på embedsmandsniveau – kun 12 ud af 27 EU-udenrigsministre deltog, ingen nordisk mini­ster­­­deltagelse, og USA deltog på embedsmands­niveau. 3) Overvejelser om hvorvidt deltagelse ville sende et forkert politisk signal til den kasakhiske præsident, som kort forinden havde sikret sig selv livslang immunitet og indflydelse.
20. juli KabulkonferenceAfghanistan UMen forsøgte at deltage Deltagelse forhindret af raketangreb
26. juli RådsmødeBruxelles UMen deltog ikke.Deltagelse på højt embedsmandsniveau Praksis gennem de sidste 10 års (med undtagelse af 2002, hvor Danmark havde formandskabet), at der ikke er en dansk udenrigsminister tilstede. Dagsorden gav ikke anledning til at fravige denne praksis i år, hvorfor ministeriet fastholdt indstilling om ingen dansk deltagelse.
       
       

Oprettet af Claus_Hjorting, lagt under Kommentarer, Politik kl. 12:48

| Ingen kommentarer »